Racing extinction, en rysare, en film som gör dig rasande, ty det är du som..


Nu har jag sett filmen Racing extinction och man blir upprörd, uppgiven, förbannad och man sitter med en klump i halsen av allvar.

För den som har sett filmen The cove ( en kort text om den filmen här), för det har du väl, känns upplägget igen. Det är mycket dolda kameror, farliga möten med hänsynslösa ”affärsmän” och det framläggs en brutal sanning om människors grymhet. Och det är samma folk bakom de båda filmerna, likheterna är stora, men skillnaderna är än större.

Där the Cove likt den lika hemska Blackfish (läs här), handlande om delfinernas öde och den giriga människans agerande för att låta oss underhållas på Sea world så handlar den nya filmen om helheten.

 

metan

 

Den här filmen visar på ett obarmhärtigt sätt människans handling som utan vidare dröjsmål leder till undergång – inte bara för oss, utan för allt syrebaserat liv på jorden.

Det redogörs på ett pedagogiskt sätt på hur vi alla är ansvariga, och att vårt avtryck på jorden är mycket större än du vägrar tro.

När man sedan tar i beaktande vad som upptar människans ilska i vardagslivet, ja då inser då jag att vi är lurade. Det är inte flyktingströmmar hit eller dit, det är inte terrorister, det är inte religion som är hotet – eller nä förresten – det är ju religion och guden heter mammon.
Men den guden är det inte så många av oss som kan tillbe, men det är alla som får lida för den bisarra gudens makt över ett fåtal människor här på jorden.

manta

 

Ingen har undgått kunskapen om att utsläpp från fabriker, bilar och flygplan tillhör de mest förorenande utsläppen som finns.
Att resa till sol, värme och bad är privilegierat för den rika människan, och det reses som aldrig tidigare i historien, men ska du ut och resa, tänk på följande..

Vad är syftet?
Vad finns det att göra?
Slösar jag bara pengar, eller kan jag investera i framtiden?

Ett exempel:
Reser du till ett ställe där du kan fiska haj?

Gör då ett relativt enkelt val – res som ekoturist – i stället för att fiska efter haj, betala för en hajsafari. På så sätt bevarar du hajen, du ger lokalbefolkningen en stabil och långvarig inkomst då samma haj kan ses av många turister, men en uppfiskad haj är död och borta som inkomst – samt det allra viktigaste –
Du reser hem med ett gott samvete.

Avslutar med en bild på en bil som är mycket coolare än Batmobilen – jo det är sant – se filmen så håller du med.

tesla

PS: hela filmen bär på detta tecken

symbol

 

Annons

En reaktion på ”Racing extinction, en rysare, en film som gör dig rasande, ty det är du som..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.