En ny symbol att hålla koll på..


Man lär sig så länge man lever.

Det blir ett kort och koncist inlägg om en ny symbol för djur och natur.

symbol

Symbolen ovan representerar utrotning. Cirkeln betyder planeten, medan timglaset fungerar inuti som en varning om att tiden snabbt rinner ut för många arter. Världen genomgår för närvarande ett massutdöende händelse, och denna symbol är avsedd att bidra till att öka medvetenheten om det akuta behovet av förändring för att ta itu med denna kris. Uppskattningar är att någonstans mellan 30.000 och 140.000 arter utrotas varje år i vad forskarna har namngett Holocen, eller sjätte Mass Extinction. Denna pågående förstörelse orsakas av effekterna av mänsklig verksamhet. Inom de närmaste decennierna ca 50% av alla arter som nu finns kommer att ha dött ut. En sådan katastrofal förlust av biologisk mångfald är mycket troligt att orsaka omfattande ekosystem kollapsar och därmed göra planeten obeboelig för människor.
Dena text är tyvärr översatt med Google-translate, så det kan bli lite fel i språket, men jag hoppas budskapet går fram.

 

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.