om skatt på bensinen..


Sitter och surfar runt lite på olika nättidningar o dyl, och så fort det kommer upp artiklar om bensinpriset och eventuella skattehöjningar efter valet, så kommer det samma kommentarer – Ja, om dom röd-gröna vinner valet, då töms inlandet, för bensinen blir så dyr… Det blir alltid en uppsjö kommentarer av det slaget.

Dom röd-gröna har klargjort sina skattehöjningar, ett ärligt åtagande inför oss väljare, och naturligtvis så finns det vissa inom regeringen som skriker sig hesa över dessa höjningar,, men att sedan deras egna partigrupper föreslagit ännu högre skatter,, det talas det tyst om..

En skattehöjning på 20-25 % som dom röd-gröna föreslagit ger för en normalbilist (1500-2000 mil/år) en höjning på ca: 500-600 kr per år.. Alliansens förslag ger en höjning med ytterligare 200-300 kr..

Men det jag funderar över, och som fler borde tänka på är detta:

Om jag hade ett multinationellt företag som hade ett visst världsmonopol på en vara och tjänade miljarder efter miljarder på dessa varor, men märker att världssamfundet och en hel drös med miljöorganisationer, och framför allt dom som konsumerar mina varor börjar kräva mer miljövänliga produkter än vad jag under 50 år försätt världens folk med, då måste jag göra några val..

1)Ska jag fortsätta som vanligt?

2)Ska jag möta mina konkurrenter med lägre priser?

3)Ska jag erkänna mig besegrad, för min råvara börjar lix ta slut?

4)Ska jag rent av känna en lättnad, för mina produkter är inte miljövänliga, och jag vill ge mina efterkommande en chans till en hälsosam framtid?

Vilket av dessa alternativ tror ni på?

Om jag nu hade ett företag, som t ex producerade olja, så skulle jag känna flåset i nacken just nu.

Hur skulle man då agera?

Tja, dagens oljeföretag dom kör på en variant av 1:an och 3:an.

Dom fortsätter som vanligt, för dom vet att deras tid är ute!

Hade dessa företag trott på sin produkt, (punkt 2) då hade dom naturligtvis sänkt sina vinstmarginaler, för att på så sätt möta konkurrensen från dom nya företagen, och dom nya miljövänligare produkterna!! Men icke sa nicke,, vi kör på med samma vinstmarginaler så länge vi finns på marknaden.

Detta agerande torde väl vara det säkraste tecknet på att till och med oljebolagen inser att deras tid är ute??

För även om det i dagsläget är få människor som har råd att köpa nya miljövänliga bilar, så finns det enorm begagnadmarknad inom några år, och det är då, oljebolagen på allvar får se konsumenternas miljömakt!!

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.