Livets mångfald.


Här kommer mitt första boktips.

Edward O. Wilson är världens främsta biolog när det gäller myror, och en av dom allra främsta överhuvudtaget inom biologin. En del vill ge uppkomsten av själva begreppet biologi till Edward, och han är den som myntade uttrycket ”biologisk mångfald” för första gången.

 

 

Mina minnen gällande den här boken är en känsla av upprördhet och uppgivenhet. Ju längre in i boken man kommer, desto argare blir man. När boken nästan är slut vill man bara ge upp kampen för framtida mångfald. I boken beskriver han uppkomsten av arter, han beskriver hur vi är en del av biosfären. En Gaialiknande värld där allt är en del av nånting större, och att allt hänger samman. Han beskriver även i boken hur en enorm massdöd råder på jorden just nu, en massdöd värre än när dinosaurierna dog ut.

Edward O. Wilson har hävdat att alla människor har en medfödd förmåga att älska och intressera sig för det som lever. Han kallar fenomenet för biofili, kärlek till livet.

Han är utsedd av FN att leda kampen för jordens miljö.

Edward O. Wilson

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.