Masslakt..


Masslakt i Sverige år 2013..

Smaka på de orden. Det är nu beslutat av regeringen att vår oerhört bräckliga rovdjursfauna ska decimeras i ofattbara proportioner.

Vargstammen ska halveras, detta i en stam som redan utgör det mest utsatta rovdjurhabitatet i världen. Vargarna i detta land är så inavlade så att de är mer släkt än syskon.

Från dagens stam på omkring 370-400 vargar ska alltså omkring 200 vargar skjutas. Regeringen förslår att omkring 170 vargar ska få leva.

dödavargar

Till saken hör också att det internationella samfundet fördömer Sverige för den redan nu pågående jakten på varg. I vintras så sköt 28 vargar, och för det fick Sverige kraftig kritik från EU.

Kungsornhemsida070831 Våra Kungsörnar som för trettio år sedan var på gränsen till utrotning ska nu minskas med 75 procent, jo du läste rätt, 75 procent. Omkring 150 par häckande örnar ska få segla över den svenska naturen.

 

 

 

Björnstammen ska i det närmaste halveras.

Alla dessa beslut om en kraftig avskjutning av av våra rovdjur går helt emot alla vetenskapliga råd, all tillgänglig forskning och stick i stäv med gällande art och habitat-direktiv.

Vad som får vår regering att besluta om denna slakt är höljt i dunkel, men anmälningarna till diverse rättsinstanser kanske kommer att tvinga regeringen att klargöra syftet med dessa beslut.

Fast att de är oerhört populistiska, det säger miljöminister Lena Ek själv när hon presenterar den nya rovdjurspolitiken.

Ett sätt för regeringen att slippa stå till svars inför kommande frågeställare är att regeringen nu lägger ut ett så kallat förvaltningsansvar på Länsstyrelserna, så det är i realiteten Länsstyrelsen i respektive län som får stå till svars, den dag saken ska upp till granskning. Fegheten vet inga gränser!!!

Vad hos denna regering gör den så fientligt inställd till allt vad natur och miljö heter?

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.