Torvterrorn från öst..


Dagens torv handlar om att du ska ta ställning.

Torv är klassat som ett fossilt bränsle, överallt utom på Irland, i Sverige och Finland.

Neova, det företag som beviljats tillstånd för torvbrytning är ett finskt företag.

Bjurholm Det var stort motstånd bland berörda markägare när Neova 2009 första gången presenterade planerna på en torvtäkt i Vitvattnet. 12 av 18 som bjöds in till samråd skrev under en protestlista men Neova bedömer nu att vinden har vänt.

– Det här har hållit på väldigt länge och det känns som att de har vänt nu, säger Peter Persson, ansvarig för torvverksamheten på Neova

Detta kan visa sig vara ett uttalande i inbunden panik..

Varför kan jag tro det?

Jo, för att jag har hittat denna artikel..

Saxat från den länkade artikeln

Nyligen tillkännagav direktör Timo Tanninen från Finlands Miljöministerium att över hälften av landets ursprungliga myrnatur har försvunnit som en följd av dränering, åkerodling och torvproduktion. Myrar har också täckts av konstgjorda sjöar.

– Detta har lett till att vår myrnatur har utarmats betydligt, och utarmningen pågår än i dag. Effekterna av myrdikningar på vattensystem har ställvis varit betydande, och diskussionen om torvproduktionens inverkan på vattnen går fortfarande het, skriver Tanninen i tidskriften Ympäristö.

Så nu anar vi det arroganta uttalandets orsak, nämligen att grannlandet Sverige snart är företagets enda land att verka i.

Eftersom Finland drar åt snaran kring torven så måste produktionstakten öka här. Får vi inte förstöra finska vattendrag, ja då ska vi göra allt för att förstöra de svenska vattendragen. Så tycks de resonera..

Men de ska få blir varse att svenskens kärlek till naturen ska sätta käppar i hjulet för deras miljöförstöring.

Och har du inte hunnit, så finns här den snabbast växande namnlistan i Sverige. Se till att skriva under, och kolla att ditt namn kommer med på listan,det verkar kunna krångla. Så funkar det inte första gången, pröva en gång till,, å du,, dela vidare.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.