Den farliga vargen.


I veckan gick det att läsa om mannen som upplevde ett hot från en varg när han jobbade i skogen.

 

Närgångna vargar är ett allt större problem i Värmland. Under onsdagen tvingades en skogsägare i Bjälverud norr om Sunne fly till sin traktor för att undkomma en aggressiv varg.
– När jag hoppade in i traktorn var den vid framhjulet och visade tänderna, säger mannen.

Länk: 

 

Texten och länken är från Svensk jakt – Svenska jägarförbundets tidning. Att jag inte längre är medlem i SjF beror på deras rovdjurshat. Att de får 50 000 000 per är av staten för oberoende viltvårdsfrågor och rovdjursinformation är minst sagt underligt – men nu var det inte inlägget skulle handla om.

Du behöver inte läst på ett universitet eller högskola för att lärt dig läsa kroppsspråk, varken hos människa eller djur.
Är du uppvuxen med hund i hemmet så vet hur en hund reagerar på olika situationer, och en hund som visar tänder behöver inte vara aggressiv, utan det rör sig ofta om ett tecken på osäkerhet och rädsla. Ställs en hund inför en främmande miljö reagerar den instinktivt med att visa tänder och morra. Att den då kan upplevas som aggressiv av en som inte kan läsa situation eller kroppsspråk är inte så konstigt.
Den varg som enligt skogsarbetaren var aggressiv tror jag var en rädd, men samtidigt nyfiken varg.
Den vandrar omkring i den lilla spillra skog som finns kvar och stöter på ett främmande ljud, med nya och okända lukter.
För att stilla sin nyfikenhet så närmar den sig platsen, och av rädsla så visar den tänder medan den undersöker det okända.

Nu var jag tyvärr inte den person som mötte vargen, så jag kan självklart inte vara 100% säker på vad som skett, men baserat på den kunskap jag har om vargar och dess beteende, lika samma som våra tamhundar, så anar jag att det rädsla och inte aggression som fick vargen att visa sina tänder.

Som bevis för vargarnas nyfikenhet så lägger jag ut den här filmsnutten

 

 

Det här är filmat i Nunavut, Kanada av en arbetare.

Workers in Canada are amazed when wild arctic wolves approach them at their work yard in rural Nunavut, Canada A pack of arctic wolves approached workers in a remote part of northern Canada, and every second was caught on camera.

Footage captured in the northern-most part of Nunavut shows three wild wolves inspecting a work yard before ambling over to a group of men and sniffing them.

The filmer said the three animals are from a pack of seven that live locally. “I can’t believe this, this is the closest I’ve been,” he can be heard saying, before adding “I think I’ve tested my luck for the day.” Although the video was originally captured in October 2014 it has only recently emerged online.
Länk:

 

även om händelsen är nåt år gammal så visar den på ett bra sätt att vargen är en nyfiken och undersökande varelse, precis som din eller din grannes hund.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.