FN-s vattendag i dag.


En av årets viktigaste dagar är idag.

FN har utsett denna dag – 22 mars – till vattendagen.

Läs mer om denna dag här.

Det huvudsakliga syftet med FN-Vatten är alltså att komplettera och höja värdet på befintliga program och projekt genom att underlätta samverkan och gemensamma insatser för att maximera hela systemet samordnade insatser och konsekvens samt effektiviteten i stödet till medlemsstaterna i deras ansträngningar att uppnå tidsbundna mål, mål och åtgärder i samband med ramen för dess arbete enligt överenskommelse av det internationella samfundet, i synnerhet de som ingår i millennieutvecklingsmålen och genomförandeplanen från Johannesburg (Världstoppmötet om hållbar utveckling).

Självklart tänker du på jordens minimala vattentillgångar lite extra i dag.

FN-vattendag

Lägger in ett gammalt inlägg om vatten och hur vi konsumerar det.

https://naturstacken.com/2011/03/24/vatten-pa-flaska/

Och

Jorden är en planet som knappt ens är våt, men den största delen av vattnet är salt. 97,5 % av vattnet finns i havet, i oceanerna. Resten, 2,5 %, är sötvatten, men nästan alltsammans är fruset på polerna, i glaciärerna. Det frusna vattnet utgör 69,7 % av allt sötvatten, grundvattnet 30 % och i flodernas och sjöarna finns bara 0,3 % av allt sötvatten.

Av detta sötvatten står Amazonfloden för en femtedel av det tillgängliga sötvattnet.

Av den samlade färskvattenförbrukningen i världen går 70% till jordbruk för konstbevattning. 20% går till industrins behov. 10% är vad vi människor konsumerar som dricksvatten, för matlagning, hygien, tvätt och disk.

Så var med och rädda det dyrbaraste vi har. Börja ditt engagemang på ett enkelt och smidigt sätt, skriv under här för att rädda Hörnån från en framtida miljökatastrof.

Global_vattenstress

 

 

Utan vatten – inget liv – ingen du och jag..

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.