Dags för prisutdelning..


Jepp, det har väl inte undgått någon om det går en stor prisutdelning av stapeln i afton?

Jag talar självklart om Kris-tallen.. även kallat John Bauer-priset.

Att vår svenska natur har det kämpigt – för att uttrycka sig diplomatiskt – kommer väl inte som någon överraskning precis. Så för att uppmärksamma alla de som dag ut och dag in skriver, talar, fotar eller på annat sätt förmedlar sin kunskap om tillståndet i vår natur förtjänar naturligtvis all tänkbar uppskattning. Så därför finns nedan en sammanställning på årets pristagare.
Priset består inte mycket mer än min tacksamhet och er uppskattning. Ett tack när ni möter dessa kämpar uppskattas säkerligen.

bild-5

 

Årets bloggare: #Malin Sahlin: För sin utomordentligt välskrivna skogsblogg. År in och år ut förser Malin oss med välskrivna och underbyggda inlägg om tillståndet i landets skogar.Bilden ovan är från nämnda blogg.

Årets radiopratare: Med en klangfull stämma likt en silverfuras eko har #Sebastian Kirppu satt tonen för hur en sommarpratare ska låta.

Årets transportör: Den evigt unge och ständigt resande #Urpo Taskinen. Med sitt senaste resesätt skapar han rubriker vart än han drar fram. Velomobilen sveper fram på de Norrbottniska gatorna.

Årets Kristallare: Självklart ska årets Västerbottning #Marie Persson föräras ett pris för hennes kamp mot (kristall)bolagen i Tärnabygden.

Årets Kris-dammare: #May-Britt Öhman: För sin kunskapsspridning om tillståndet i landets älvar och de dammar som puttrar likt gigantiska samhällshot.

Årets Kris-dömmare: #Christer Borg: För sin hårda kamp mot vattenkraftsbolagens ovilja att miljöanpassa sin verksamhet in i 2000-talet.

Årets krypare: #Olli Manninen: För att han i ur och skur kryper och krälar under stock och sten på sin jakt efter de sällsynta och de naturvärdeshöjande svamparna.

Årets foto: #Anders Tedeholm. för sina underbara bilder på den vita älgen.

För dessa kämpar; och alla deras vänner och kollegor så drar vi till med en truddilutt på trumpeterna.
Och – jag vet – det finns självklara vinnare som jag i stöket och böket inte tänkt på. Det finns kategorier som förtjänar sina fanfarer, men påminn mig gärna.
Jag fick lite bråttom när jag upptäckte att tv-branschen har snappat upp konceptet och har nån live-sändning i kväll, där de delar ut sin form av kristaller..

fanfar


Men, det är inte slut riktigt än.
En prisutdelning är ingen riktig prisutdelning om det inte finns ett motsatspris – eller hur? Så det finns också en slemmig utmärkelse. Det finns en mängd aspiranter på detta pris, men med allt sammantaget så är vinnaren i en kategori för sig själv. Ett företag som borde gå i bräschen för branschen, men som i stället petar i det mesta som är dåligt. Vattenkraft, kärnkraft och kolkraft.

Årets spanska skogssnigelpriset: #Vattenfall: För sin eviga strävan att gå på tvärs med all framåtskridande energiforskning.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.